jueves, 5 de julio de 2012

Rindamos culto al "dios" mercado

          Alguna vegada us heu plantejat què és el mercado? Des de la meua indiscutible ignorància juvenil, que no negaré en cap moment, em pregunte, diàriament (cada vegada que escolte la paraula mercado, FMI o similars, i no són poques vegades), que és realment el mercat, allò que controla, supose, totes les economies mundials, perquè els polítics no fan més que fer referència a aquest "organisme", que pareix ser diví. Que si "es necesario respetar las exigencias del mercado", que si "el mercado nos obliga a tomar determinadas medidas" etc. L'excusa perfecta per als polítics d'avui, diria jo.

    Semblem titelles davant el mercat financer, ja que a la gran majoria dels casos fem com que l'assumpte no és cosa nostra i tanquem els ulls davant uns polítics que ens parlen d'una espècie d'entitat divina que decideix allò que hem de fer. A més, em jugaria qualsevol cosa a que més del 80% de la població espanyola no té ni la més mínima idea (bé, possiblement, una molt mínima sí), de que és el famós mercado, per a que serveix i quina funció real té, que no siga la de controlar-nos.

      Amb això vull dir que és possible que els polítics s'hagen inscrit a una espècie de secta secreta, que podria rebre el nom de mercacismo o algun mot similar, on el mercado todopoderoso dicta les normes i les lleis, que posteriorment segueixen els polítics per controlar la població.

        Probablement exagere, ho reconec, però a partir de la meua arrogància i ignorància juvenil, que torne a reiterar, em pregunte també si és necessari fer cas al mercado. Què passa si no li fem cas? Apocalipsi? S'acaba el món? Estaria molt bé que algun entés (un entés real, no algú que creu que ho entén), m'explicara de manera comprensible que és allò del mercado i per què hem de fer-li cas, més que res per trobar-li un sentit a tot aquest rebombori i per aprendre, que és allò que anel·le ara mateix.

     

2 comentarios: